Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Gehate' fietssluis Vliegenbos vernield: stuk hek compleet verdwenen

8 augustus 2019, 16.13 uur · Aangepast 8 augustus 2019, 20.33 uur

Het hek dat afgelopen winter werd geplaatst om fietsers van een populaire wandelroute in het Vliegenbos in Noord te houden, is gesloopt. Een deel van het hek is afgezaagd en compleet verdwenen.

Voor veel fietsers was het hek een doorn in het oog. Hun afsnijroute van de drukke Nieuwendammerdijk naar het Oostveer werd door de gemeente bruut gedwarsboomd met een hek en een krappe sluis. Stadsdeel Noord wilde dat fietsers een andere (langere) route namen.

'Ik vind het raar. Er staat op de borden voetgangersgebied, fietsers toegestaan. Maar intussen maken ze wel weer hekken voor fietsers. Wat is dat nou?', zei een fietser afgelopen winter al. Fietsers die AT5 vandaag spreekt kunnen niet geloven dat het hek door een vandaal is afgezaagd. 'Er was wel veel bezwaar tegen, ook van de Fietsersbond. Maar die zijn heel legaal, die doen dat niet.'

De gemeente bevestigt dat het hek door een vandaal is vernield. Het stadsdeel is van plan om aangifte te doen van vernieling. In de loop van volgende week worden er tijdelijke aanpassingen gedaan aan de huidige staat van het hek.

Bewonersavonden
Het stadsdeel laat weten dat er de afgelopen maanden twee bewonersavonden zijn geweest vanwege de toenemende drukte in het Vliegenbos. 'De hoofdvraag is hoe we het Vliegenbos nu en in de toekomst voor iedereen een fijne plek kunnen houden. Na het reces, daar is op dit moment nog geen datum van bekend, zal er een derde avond worden gepland waarin oplossingen worden gepresenteerd.'