Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Politie zoekt daders mishandeling lesbisch stel na Pride-feest

9 augustus 2019, 10.56 uur · Aangepast 9 augustus 2019, 11.40 uur

De politie is op zoek naar de twee mannen die op afgelopen zaterdag twee lesbische vrouwen mishandeld hebben in de Zandstraat in het centrum. De twee zijn er na de mishandeling vermoedelijk op een rode scooter vandoor gegaan.

Rond 5.30 uur lopen Ana en Katya zaterdagochtend hand in hand door de Zandstraat naar huis nadat ze bij een Pride-feest zijn geweest, als twee jongens op een scooter hen de weg blokkeren. Ze zeggen vulgaire en beledigende dingen en vragen onder andere: 'Can we join?'

Lees ook: Ook een lesbisch koppel mishandeld tijdens Pride: 'Ik bloedde en zij was in paniek'

Ana is op dat moment al geïrriteerd, zo zegt ze zelf, omdat het niet de eerste keer is dat mensen hun die avond aanspreken. Ze vraagt de jongens weg te gaan en daarop besluit één van jongens voor haar te gaan staan en haar te bedreigen. Omdat Ana niet terugdeinst, wordt ze geslagen. 

Vriendin ging out
Ook haar Russische vriendin Katya krijgt klappen en gaat zelfs even out. De twee vouwen besluiten daarom om meteen na het incident naar het ziekenhuis te gaan. Ze twijfelen of ze wel naar de politie moeten gaan. Uiteindelijk halen vrienden ze over om toch aangifte te doen. 

De politie is inmiddels een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich nu te melden. De politie is op zoek naar mensen die iets van het incident hebben gezien, of die de twee mannen hebben zien rijden op de rode scooter in de buurt van de Zandstraat.