Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Theatertalenten schitteren op Boslab: 'Bos is een cadeau dat je kunt gebruiken'

9 augustus 2019, 11.50 uur · Aangepast 9 augustus 2019, 12.11 uur

Twaalf jonge theatermakers vertonen deze week hun werk tijdens het Boslab Theaterfestival in het Amsterdamse Bos. Het bijzondere decor, tussen de bomen en eekhoorns, is mooi meegenomen.

'Voor jonge makers is er nu heel weinig mogelijk. Wij willen hun een plek bieden waar ze kunnen doen waar ze goed in zijn', verklaart Frances Sanders, artistiek directeur van het Amsterdamse Bostheater. Naast het grotere podium dat centraal op het terrein ligt, worden in de bosjes eromheen verschillende voorstellingen gespeeld. Bezoekers kunnen daar op boomstronken de voorstellingen bijwonen.

Cadeautje
Het bos als setting geeft volgens de acteurs een extra dimensie aan de voorstellingen. Lisa Kollau en Tessa Friedrich, van het theatercollectief Das Lemniscaat, vertellen: 'Alle vogeltjes en de vliegtuigen die hier zijn, heb je niet in een gewoon theater. Alle gebeurtenissen hier zijn een cadeautje dat je kunt gebruiken'.

Bezoekers bekijken een voorstelling met het Amsterdamse Bos als decor

Ook bezoekers zijn enthousiast over het bos als decor: 'Het is een heel bijzondere setting en je bent meteen een beetje uit je normale omgeving dus het is gaaf', zegt een van hen. 

Zingeving
Centraal thema van het festival is 'de zin van het leven'. Sanders zegt het mooi te vinden dat de makers zo'n zwaar thema 'met hele mooie beelden en met heel veel humor' neer weten te zetten.

Boslab Theaterfestival is nog tot en met morgenavond te bezoeken.