Ajax wint met 5-0 van FC Emmen in Arena

10 augustus 2019, 21.37 uur

Ajax heeft vanavond in de Arena met 5-0 gewonnen van FC Emmen.

Ajax begon wervelend aan de eerste helft en had eigenlijk na tien minuten al met 3-0 voor kunnen staan, maar maakte de kansen niet af. Donny van de Beek, die eerder naast schoot, maakte in de 27ste minuut wel de 1-0 op aangeven van aanvoerder Tadic. Ook na de goal creëerde Ajax tal van kansen, maar vergrootte de score niet.

Wat Ajax in de opening van de wedstrijd naliet, het benutten van kansen, deden de spelers twee minuten na rust wel meteen. Hakim Ziyech, die gister nog zijn contract verlengde tot 2022, scoorde de 2-0 op aangeven van de eerste doelpuntenmaker, Donny van de Beek.

Donny nog een jaar
De toekomst van Van de Beek bij Ajax is nog altijd onduidelijk, reden voor het publiek om nogmaals kenbaar te maken hoe graag ze willen dat hij bij Ajax blijft. Meerdere malen werd Van de Beek toegezongen op het bekende deuntje van "Donny van de Beek", maar dan "Donny nog een jaar".

Dusan Tadic wist de 3-0 te maken. Dat gebeurde vlak nadat Quincy Promes de paal raakte. Huntelaar maakte, op aangeven van Promes, even later het vierde doelpunt.

Geen buitenspel
Een paar minuten voor het laatste fluitsignaal wist Huntelaar nog een keer te scoren. Omdat er getwijfeld werd of er sprake was van buitenspel, werden de beelden teruggekeken. Het doelpunt werd daarna door de VAR goedgekeurd, waarmee de wedstrijd even later eindigde met een stand van 5-0.