Start van hoofdcontent

112

nl

Politie knalt op betonblok bij achtervolging op gemaskerde motorrijders

12 augustus 2019, 13.16 uur · Aangepast 13 augustus 2019, 07.38 uur

Agenten in een politieauto hebben vannacht een achtervolging op twee gemaskerde motorrijders moeten staken, omdat zij op een betonblok botsten. Desondanks heeft de politie enige tijd later twee Amsterdammers kunnen aanhouden.

Rond 03.15 uur zagen agenten twee opzittenden van een motorscooter met bivakmutsen op de Burgemeester Van Leeuwenlaan rijden. Het kenteken van de motor stond als gestolen geregistreerd. De dienders gaven de mannen een stopteken, waarna de motor er op hoge snelheid vandoor ging.

De achtervolging die daarop volgde eindigde voor de agenten niet met een aanhouding, maar met een botsing tegen een betonblok op de Joris van Den Berghweg in Nieuw-West. Ze raakten lichtgewond. De politieauto's die daarachter reden, konden volgens een getuige vanwege het ongeluk niet meer verder omdat de weg was versperd. Volgens de politie konden andere politieauto's de achtervolging echter voortzetten.

Op beelden van een voordeurcamera is een deel van de achtervolging te zien (beeld Evy Spithorst):


Politiehelikopter
Een politiehelikopter heeft vervolgens in de omgeving naar de twee gezocht. De helikopter ontdekte enige tijd later op de Kromme Spieringweg tussen Vijfhuizen en Zwanenburg, naast de A9, een motorscooter met een geforceerd contactslot in de bosjes. Daarbij zouden volgens een getuige ook bivakmutsen en handschoenen zijn gevonden.

Agenten van de eenheid Noord-Holland hebben daarop twee Amsterdammers van 16 en 18 jaar aangehouden op de Schipholweg in Boesingheliede.