Ajax verder in kwalificatie Champions League na zege op PAOK

13 augustus 2019, 22.25 uur · Aangepast 13 augustus 2019, 23.02 uur

Met enige moeite is het Ajax gelukt om de laatste play-off-ronde voor het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. Ajax won vanavond met 3-2 van PAOK Saloniki en moet het nu opnemen tegen het Cypriotische APOEL Nicosia.

Ajax zette vanaf de eerste minuut druk op PAOK, maar de Grieken kraakten nauwelijks. Wel was de eerste kans voor Ajax. Na een prachtige steekbal van Hakim Ziyech stuitte Van de Beek op doelman Paschalakis.

Oud-Feyenoorder
In de minuten daarna werd PAOK langzaam sterker en werd er tot twee maal toe gevaarlijk geschoten op het doel van Onana. Het doelpunt van uitgerekend oud-Feyenoorder Diego Biseswar kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. Met een puntertje wist hij de hele verdediging van Ajax te verschalken.

In de 30e minuut werd David Neres in het strafschopgebied hard in zijn rug geduwd, genoeg voor een penalty oordeelde de scheidsrechter. Die penalty schoot aanvoerder Dusan Tadic in de handen van de lange Griekse doelman.

Maar de Serviër kreeg een herkansing toen Biseswar de bal nog geen tien minuten later tegen de hand kreeg in het strafschopgebied. Dit keer koos Tadic voor het midden en tastte Paschalakis mis.

Doelman PAOK
Ajax pakte de draad na rust meteen weer op met een verse kracht. Dest kwam in het veld voor Marin. De keeper van PAOK moest tot twee keer toe redding brengen. Maar ook de Grieken kregen kansen, waaronder een levensgrote na een door iedereen gemiste voorzet van opnieuw Biseswar.

In de minuten daarna kon David Neres twee schoten lossen. Een bal ging naast en de ander werd wederom gepakt door Paschalakis. Ook bij een kans voor Martinez was de Griek het eindstation. Bij een gigantische kans voor Tadic was de doelman te laat, maar de bal ging net naast.

Kopbal Tagliafico
In de 79e minuut bracht Nico Tagliafico Ajax wel op voorsprong. De Argentijn kopte raak vanuit een van de vele corners, waarin het gemis van Matthijs de Ligt duidelijk voelbaar was.

In de 85e minuut mocht Tadic aanleggen voor zijn derde penalty van de avond na een opzichtige duw tegen Tagliafico: 3-1. In de een-na-laatste wist Biseswar nog wel de 3-2 te maken. Maar vrij snel daarna werd er afgefloten.

Op 20 en 27 augustus kan Ajax zich definitief plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Het speelt dan eerst uit bij APOEL en kan het karwei afmaken in de eigen Johan Cruijff Arena.