Stad

Jongetje (4) urenlang kwijt

18 augustus 2019, 10.30 uur · Aangepast 18 augustus 2019, 15.14 uur

Whatsapp

Een jongetje van vier jaar oud is gisteren urenlang gescheiden geweest van zijn familie. Pas toen de politie op goed geluk met de jongen ging rondrijden, herkende hij op straat een bekende.

Rond 15.30 gistermiddag werd de politie getipt. Iemand had de jongen op zijn fietsje van de Ceintuurbaan in de richting van de Maasstraat zien fietsen. Het kereltje viel onder andere op doordat hij maar door bleef fietsen, ook al stond er een stoplicht op rood.

De politie heeft de jongen toen opgepikt in de omgeving van de Maasstraat en verzond een melding via Burgernet. Dat bericht bereikte 806 mensen, maar leverde niks op. De familie had ook nog niet bij de politie aan de bel getrokken.

Bekende
Het jongetje werd inmiddels huilerig op het bureau, vertelt een woordvoerder. Hij zou niet heel goed Nederlands hebben gesproken, dus kon hij ook niet duidelijk maken waar hij woonde. Daarop besloot de politie om op goed geluk rond te gaan rijden met de jongen. Op een gegeven moment herkende de jongen iemand op straat. Met de hulp van die bekende is uiteindelijk de familie van de jongen gevonden. De 4-jarige is ongeveer vier uur bij de politie geweest.

In eerste instantie werd gemeld dat de jongen zes jaar oud zou zijn. Dat werd later gecorrigeerd naar vier.

Grote zorgen
De ouders van het jongetje waren niet op de hoogte dat het mogelijk is om de politie al zo snel in te schakelen, dat laten ze weten aan AT5. De ouders maakten zich uiteraard grote zorgen en zijn blij dat hun zoon veilig thuis is gekomen.

Whatsapp