Bijzonder slordig Ajax pakt stapel kaarten en speelt 0-0 tegen Apoel

20 augustus 2019, 22.55 uur · Aangepast 21 augustus 2019, 07.43 uur

Ajax kwam in een uiterst slordige wedstrijd niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Apoel Nicosia. De Amsterdammers hadden geen antwoord op het countervoetbal van de Cyprioten en kregen maar liefst zeven gele kaarten, waarvan twee voor Mazraoui.

Na een paar minuten rommelig voetbal van beide kanten begon het bij Ajax te lopen. De Amsterdammers kwamen binnen een kwartier tijd een aantal keer gevaarlijk voor de goal via Ziyech, Van de Beek en Tadic, maar verzuimden de bal binnen de schieten.

Vanaf het tweede kwartier zette Apoel, dat zich bij balbezit voor Ajax massaal voor eigen goal schaarde, effectiever druk op de Ajacieden. Het afstoppen van de tegenaanvallen die daaruit ontstonden verliep niet soepel. De Cyprioten dwongen meerdere kansen af en Mazraoui, Marin en Veltman werden met geel bestraft voor onhandige verdedigende acties.

Ook in de tweede helft bleef Ajax bijzonder slordig. Sterker nog, het leverde één van de zwakste helften op van de Amsterdammers in tijden op. Aan de bal creëerde de ploef van Erik ten Hag vrijwel niks en verdedigend zag het er weer niet overtuigend uit. Via een vrije trap, een hoekschop en een afstandschot kwam Apoel bijna op voorsprong. Tot twee keer toe wist Onana knap redding te brengen de andere bal belandde op de lat.

Tweede geel voor Mazraoui
Ook kreeg Ajax bizar veel gele kaarten. Zeven keer geel in totaal, dat was Ajax niet overkomen sinds 2012.  Martínez, Tagliafico, Tadic kregen in de tweede helft allemaal een kaart. Mazraoui kreeg nog een tweede en moest eraf na een domme overtreding.

Nadat Mazraoui het veld had verlaten kwam er zowaar toch wat dreiging van Ajax via Huntelaar die de bal net niet langs Apoel-keeper Belec in het doel stiftte. Daarna wisten beide ploegen niets meer te creëren: het bleef 0-0.