Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eigenaren club Mad Fox vechten sluiting aan bij rechter

23 augustus 2019, 07.05 uur · Aangepast 23 augustus 2019, 08.07 uur · Foto: Inter Visual Studio / Robbie Hiel

De eigenaren van de chique club Mad Fox aan de Spuistraat stappen vandaag naar de rechter. Ze proberen de club weer open te krijgen, nadat ze in april de deuren moesten sluiten na de vondst van een handgranaat.

In de maanden daarvoor kwamen er ook al meerdere meldingen binnen over handgranaten. De politie heeft deze meldingen onderzocht, maar trof niets aan. Wel moest er meerdere keren worden ingegrepen bij geweldsincidenten. 

De eigenaren van de club hebben al een verzoek ingediend bij de gemeente om weer open te mogen gaan. Ze beloofden daarbij beter contact te onderhouden met de politie en de cameratoezicht te verbeteren. Volgens de gemeente waren deze maatregelen daarentegen niet toereikend. 

Geen 'club'
Het probleem zou vooral zijn dat de horecagelegenheid - waar regelmatig sterren komen - eigenlijk geen vergunning heeft als 'club'. Daarom zouden de openingstijden aangepast moeten worden, oordeelde de gemeente.

Lees ook: Chique club Mad Fox aan de Spuistraat gesloten na explosie handgranaat

Bovendien was het de bedoeling dat de zaak een grondige herinrichting kreeg en het gebruik van dj's zou staken. Maar de eigenaren weigerden dat. Ze proberen vanmiddag via de rechter alsnog hun gelijk te halen.