Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zomers weekend voor de boeg: 'Het wordt écht lekker weer'

23 augustus 2019, 09.26 uur · Aangepast 23 augustus 2019, 11.29 uur

Na een frisse start vanochtend, warmt het vandaag 'supersnel' op. Dat vertelt weerdeskundige Yannick Damen van Weeronline. Ook in het weekend wordt het volgens hem 'écht lekker weer'.

Vanmiddag kunnen we al temperaturen van 24 tot 25 graden verwachten in de stad. Ideaal voor een terrasje of om te vertoeven aan het IJ, aldus Damen. Ook is het vanavond nog 'echt lekker barbecueweer', al kan het na 20.00 uur wel een beetje afkoelen. 

Bijna 30 graden
Zaterdag stijgt de temperatuur, maar vooral zondag en maandag is het warm. Dan wordt bijna de 30 graden gehaald. 'De meeste dagen zal het net bij 29 graden blijven', aldus de weerdeskundige. 'Maar het kan in de stad, in de buurt van de Dam, nog wel een stuk warmer aanvoelen.'

Dat komt volgens hem onder meer doordat er weinig wind staat. Bovendien is er nauwelijks kans op een bui. Het zomerse weer is opvallend voor deze tijd, bevestigt Damen. 'Het kan eind augustus wel vaker wat tropischer zijn, maar nu is het toch een paar graden warmer dan normaal. Niet zo'n lekkere timing, voor de mensen die net weer aan het werk moeten.'

'Beter te doen'
Wie bang is dat het weer snikheet wordt in de stad, kan gerustgesteld worden door de weerdeskundige. Volgens hem is het nu een 'stuk beter te doen' dan tijdens de warme dagen die we in juli hebben gehad. 'Het is bij lange na niet zo heet.' Ook is er minder kans op onweer, al kan er dinsdag of woensdag wel een buitje voorkomen. 

Pas rond donderdag komt er een einde aan de hoge temperaturen. Dan koelt het weer wat af, naar zo'n 21 tot 25 graden.