Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Trijntje zingt samen met Vjeze Fur op de Uitmarkt

23 augustus 2019, 17.22 uur · Aangepast 23 augustus 2019, 19.18 uur

De Uitmarkt start vanavond voor de 42ste keer. Vanmiddag werden de laatste voorbereidingen getroffen op het Museumplein, een van de locaties. Vjeze Fur is een van de artiesten die zal optreden; hij zingt samen met zijn 'great singeres from the Hollands': Trijntje Oosterhuis.

Het opmerkelijke tweetal stond AT5 vanmiddag te woord. Hun samenwerking kwam tot stand toen Vjeze Fur een nummer opstuurde naar Trijntje. 'Toen ik het eenmaal hoorde, dacht ik 'wow', want het is wel een liedje dat ik mezelf hoorde zingen'.

Mensenwerk
Frans de Vries, programmeur van de Uitmarkt, is al dagen op het plein te vinden. Hij vertelt dat deze Uitmarkt bijzonder is, omdat deze editie de nadruk wordt gelegd op de makers. 'We willen laten zien dat het mensenwerk is, dat er ook heel veel mensen achter de schermen werken.' 

Leuk
Trijntje heeft in ieder geval al zin in de Uitmarkt, waar ze vanavond samen met Vjeze Fur optreedt. Ze vindt dat de samenwerking met Fur 'vruchtbaar' is geworden. Ook Fur zelf is enorm enthousiast: 'Leuk', zegt hij.