Start van hoofdcontent

112

nl

'Automobilist dodelijk ongeluk Eerste Oosterparkstraat verloor mogelijk macht over het stuur'

25 augustus 2019, 18.00 uur · Aangepast 25 augustus 2019, 18.19 uur

Het tragische ongeluk in de Eerste Oosterparkstraat is door veel mensen gezien. Bij het ongeluk kwam een 35-jarige vrouw om het leven.

Het ongeluk gebeurde gisteren rond 20.00 uur. Een 25-jarige automobilist uit Monnikendam kwam in botsing met een vrouw op een bakfiets. De auto kwam daarna tegen een boombeschermer tot stilstand. De fietser, een 35-jarige vrouw uit Amsterdam, zou volgens getuigen van achteren aangereden zijn. 

Lees ook: 35-jarige Amsterdamse overleden na ongeluk Eerste Oosterparkstraat

Beiden zwaargewond
Zowel de automobilist als de fietser raakten zwaargewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw overleed daar aan haar verwondingen, de man ligt nog in het ziekenhuis. Het Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen (TOEV) van de politie doet nog onderzoek naar het ongeluk en kan nog niets zeggen over wat er precies gebeurd is.

Wel is duidelijk dat de automobilist tegen het verkeer inreed. Vanwege het relatief vroege tijdstip en het warme weer waren er nog veel mensen op straat gisteravond. Een vol terras was getuige van het ongeluk. Ook waren veel mensen nog aan het barbecueën in het Oosterpark toen daar een traumahelikopter landde. 

Lees ook: Twee zwaargewonden bij ernstig ongeluk Eerste Oosterparkstraat

Bandensporen
De auto reed met hoge snelheid langs het Oosterpark, zo vertellen cafémedewerkers vandaag aan AT5. Het leek er op dat de automobilist de macht over het stuur verloor, waarna hij tegen het verkeer in de Eerste Oosterparkstraat in zou zijn gevlogen. 

Het ongeluk laat vandaag nog letterlijk zijn sporen achter. Zo is de boombeschermer tegen de boom aangedrukt en zijn er bandensporen op het fietspad te zien. Ook zijn er enkele bloemen gelegd op de plaats van het ongeluk.