Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Politie beëindigt illegaal feest met honderden feestgangers op de Nieuwe Meer

26 augustus 2019, 14.46 uur · Aangepast 26 augustus 2019, 15.20 uur

De politie heeft gisteren een illegaal feest beëindigd op de Nieuwe Meer, waar minimaal 500 mensen op waren afgekomen. De muziek die op het water uit de speakers knalde, was volgens de politie tot in Zuid te horen. Uiteindelijk nam de politie geluidsapparatuur in beslag en hield ze twee mensen aan in het gebied, dat door het mooie weer uitzonderlijk druk was.

Dat meldt de politie vandaag. Tijdens het feest werden drie mensen onwel, vermoedelijk door het warme weer in combinatie met drank of drugs. Toen agenten aan hen hulp verleenden, werden zij door omstanders beledigd. 

Op dat moment lag de prioriteit bij het verlenen van hulp, aldus de politie. Later kon alsnog een 40-jarige Amsterdammer worden aangehouden op verdenking van belediging. Alle drie de onwel geworden personen zijn naar het ziekenhuis overgebracht voor een controle. 

Wegvluchten
Het illegale feest was gisteren niet het enige voorval op het water. Dezelfde dag hielden agenten ook een 49-jarige Amsterdammer in een sloep aan, omdat hij vermoedelijk teveel had gedronken. Uiteindelijk bleek dit vermoeden gegrond. Ook werd de waterscooter van een 39-jarige man uit Badhoevedorp door de politie ontnomen, omdat hij geen vaarbewijs bezat en 'te snel onverantwoord' aan het varen was.

Door de drukte op het water ontstond er tevens een enorme drukte bij de Nieuwe Meersluis.