Start van hoofdcontent

Stad

nl

Landsmeerderdijk mogelijke 'doorstroomlocatie' voor groepje stadsnomaden

4 september 2019, 22.21 uur · Aangepast 4 september 2019, 23.07 uur · Foto: Google

De gemeente onderzoekt of de lap grond tegenover het Paard van Noord geschikt is als doorstroomlocatie voor een groepje stadsnomaden. Het gaat om het stuk grond aan de Landsmeerderdijk t.h.v. nummer 142.

Omwonenden zijn daar vandaag van op de hoogte gesteld middels een brief. De gemeente doet de komende maanden onderzoek naar de bodem van de Landsmeerderdijk en naar de kosten om de locatie om te vormen tot een doorstroomplek voor stadsnomaden die behoefte hebben aan een huis. 

Lees ook: Stadsnomaden verhuizen naar Westpoortweg; moeten meewerken aan screening

Screening op 'woonbehoefte' 
Vorige week werd bekend dat de stadsnomaden op 30 september moeten verhuizen. Ze gaan dan van hun huidige plek aan de Contactweg naar de Westpoortweg, enkele kilometers verderop. Voorwaarde voor de verhuizing was wel dat alle nomaden mee moeten werken aan een screening door de GGD, iets waar ze niet allemaal om staan te springen. De screening is onder andere bedoeld om hun 'woon- en zorgbehoefte' in kaart te brengen. 

Als er stadsnomaden zijn die inderdaad een woonbehoefte hebben die een caravan overstijgt, kunnen ze worden verplaatst naar de zogenoemde doorstroomlocatie. Vanaf daar worden ze dan verder geholpen. 

Wanneer de doorstroomlocatie er precies moet komen, is nog onduidelijk. Ook over het aantal vrijbuiters dat van deze voorziening gebruik zal maken, valt nog niets te zeggen.