Start van hoofdcontent
nl

Update werkzaamheden Amstelveenseweg: 'Als het maar niet zo gaat als bij de Noord/Zuidlijn'

5 september 2019, 07.00 uur · Aangepast 5 september 2019, 10.18 uur

Het is voor iedereen duidelijk: de werkzaamheden op de Amstelveenseweg duren lang. De werkzaamheden zijn echter in volle gang. Het Verkeer neemt een kijkje hoe het nu gaat.

'Ik heb geen strategisch inzicht maar dan zijn ze weer hier bezig en dan weer daar. Ik hoop dat het niet zo gaat als bij de Noord/Zuidlijn', laat een voorbijganger weten. De reacties op straat zijn vooral dat de werkzaamheden lang duren maar ook dat het goed is dat ze uitgevoerd worden en het de straat wel netjes wordt. 

'Vorig jaar liepen de werkzaamheden niet zo als we wilden maar in april zijn we weer begonnen en alles loopt volgens schema', laat omgevingsmanager Hans Groot weten. Het westelijk gedeelte van het Haarlemmermeercircuit is klaar en nu wordt er gewerkt aan de oostzijde en op de Amstelveenseweg zelf.

Werkzaamheden
De Amstelveenseweg is een belangrijk en druk verkeerspunt. Door het intensieve gebruik van de weg was onderhoud noodzakelijk. Niet alleen de weg zelf moest opgeknapt worden ook de kabels en leidingen onder de grond zijn aan vervanging toe. Tegelijkertijd wordt de weg opnieuw ingericht om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Amstelveenseweg te verbeteren. Fietsers krijgen een vrijliggend fietspad en de bus en tram delen een rijbaan.         De werkzaamheden rond het Haarlemmermeercircuit zijn eind 2019 klaar.