Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vervolg op Foute Vrienden eind volgend jaar op televisie

5 september 2019, 12.28 uur · Aangepast 5 september 2019, 13.19 uur

De serie liet even op zich wachten, maar nu lijkt er toch echt een vervolg te komen op de documentairereeks 'Foute Vrienden'. Eind volgend jaar moet de serie te zien zijn op NPO 2.

'Eindelijk is het zover', laat maker Roy Dames weten. 'Sorry dat het zo laat is geworden.'

Lees ook: Petitie om 'Foute Vrienden' terug op tv te krijgen

Eind volgend jaar wordt de driedelige serie uitgezonden. Elk deel gaat zo'n 55 minuten duren. 

Verbrande Herman en Dikke Bobby
'Foute Vrienden' was in 2010 voor het eerst op televisie. Daarbij konden we de levens volgen van de Amsterdamse penoze-types Verbrande Herman, Rooie Jos, Dikke Bobby en Jantje van Amsterdam.

De mannen probeerden uit de criminaliteit te blijven, maar dit leek zeker niet altijd te lukken. De filmmaker volgde het viertal vijftien jaar lang.

Crowdfunding
Ondanks geldgebrek bleef Dames hen filmen, ook nadat de serie al was afgelopen. De benodigde 20.000 euro om het vervolg te kunnen maken, heeft hij vorig jaar via een crowdfundingactie bij elkaar gekregen. 

Lees ook: Genoeg geld bij elkaar voor vervolg op Foute Vrienden

Eerder gaf de documentairemaker aan dat het vervolg al dit najaar op televisie zou komen. Maar de liefhebbers moeten toch nog wat langer geduld hebben.

Kroegentochten plannen
Dames is inmiddels wel druk bezig om alles in orde te krijgen. 'Vandaag ben ik begonnen alle rewards te inventariseren, en ik ga alles zo snel mogelijk afhandelen', vertelt hij. 'Dat wil zeggen: kroegentochten plannen, dvd's en t-shirts versturen. Videoboodschappen opnemen en mailen.'

Als de serie eenmaal af is, zal de filmmaker ook een première organiseren. 'Velen van jullie zullen uitgenodigd worden', belooft hij aan de donateurs.