Start van hoofdcontent

Stad

nl

Lachgasverkoper Deniz Üresin deelt tóch geen ballonnen uit bij demonstratie

5 september 2019, 14.15 uur

Lachgasverkoper Deniz Üresin heeft uiteindelijk toch besloten om geen ballonnen uit te delen tijdens de demonstratie bij de Stopera. Eerder kondigde hij aan zo'n 20.000 ballonnen aan te gaan bieden.

De lachgasverkoper vindt dat hij wordt tegengewerkt door de politie en gemeente. Daarom organiseert hij vanavond om 20.00 uur een manifestatie voor de Stopera. 

In eerste instantie was Üresin van plan om daarbij lachgasballonnen uit te delen. Gisteren liet de gemeente weten dit niet toe te staan, 'vanwege een realistische kans op wanordelijkheden'.

Lees ook: Lachgasverbod bij demonstratie Stopera: 'We gaan toch gewoon ballonnen uitdelen'

Mocht Üresin (eigenaar van Ufogas) toch doorgaan met zijn plan, dan zou er een dwangsom volgen. In dat geval moest hij 25.000 euro betalen. 

Niet inbinden
Maar ondanks dit dreigement, wilde Üresin aanvankelijk niet inbinden. 'Ik word alleen maar bozer. Het gaat gewoon door, want dit is niet zomaar een demonstratie, hier zitten diep emotionele redenen achter', vertelde hij. 'Ik voel mij vernederd door mijn eigen overheid. Wiet en alcohol wordt gedoogd, ze praten over het legaliseren van MDMA, maar wij worden tegengewerkt.'

Vredig
Nu neemt hij toch gas terug. 'We doen ons best om de demonstratie vredig te laten verlopen', aldus de lachgasverkoper. 'We willen geen chaos veroorzaken.