Start van hoofdcontent

Stad

nl

Doodgestoken Jay-Ronne (18) herdacht in Zuidoost: 'Het geweld moet stoppen'

5 september 2019, 16.31 uur · Aangepast 5 september 2019, 16.43 uur

Jay-Ronne Grootfaam, de 18-jarige jongen die deze week om het leven is gekomen bij een steekincident in Zuidoost, is vandaag door familie, vrienden en kennissen herdacht. Zij kwamen samen bij de flat Florijn, de plek waar hij dinsdag werd neergestoken.

Aanwezigen legden hier bloemen neer en staken kaarsjes aan. Ook werd muziek gespeeld van Grootfaam, die ook bekend stond als rapper TrappyDemon. Collega-rapper Meltjoo, die bevriend is met zijn moeder was erbij. 'Het moet stoppen nu. Zinloos geweld moet echt stoppen nu', vertelt zij.

Lees ook: Slachtoffer steekincident Zuidoost is 18-jarige jongen

Berryl, ook een vriendin van de moeder van Jay-Ronne, maakt zich grote zorgen over het geweld in Zuidoost. 'Wat ik zie is heel veel moord. Dit moet echt stoppen! Anders gaan wij én onze kinderen eraan en dan hebben wij geen toekomst meer.'

Lees ook: Slachtoffer gereanimeerd na steekincident Zuidoost

Twee verdachten
Jay-Ronne Grootfaam werd dinsdagmiddag even na 19.00 neergestoken. Hij werd direct gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij de volgende dag aan zijn verwondingen overleed. 

De politie is nog steeds op zoek naar twee mogelijke daders. Volgens het signalement waren het twee relatief kleine mannen die op de dag donkere kleding droegen en een capuchon droegen.