Stad

Man dreigt met bom op Schiphol

6 september 2019, 15.30 uur · Aangepast 6 september 2019, 22.37 uur

Whatsapp

De Koninklijke Marechaussee heeft vanmorgen op Schiphol een man aangehouden die dreigde met een bom. Hij liep door het winkelcentrum van het vliegveld en schreeuwde meerdere malen dat hij een bom in zijn tas zou hebben zitten.

Een woordvoerder van de marechaussee vertelt tegen NH Nieuws dat het om een 39-jarige man gaat zonder vast woonadres. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Volgens omstanders zou hij naar alcohol hebben geroken. 

Volgens getuigen zou de man al in de trein vanuit Rotterdam herrie hebben geschopt. Daar liep hij een coupé in om te verkondigen dat er een bom in zijn tas zat. Na zijn dreigementen zou de man zijn tas het gangpad in hebben geslingerd. Omdat er niemand op hem reageerde, pakte hij zijn tas weer op. Toen de trein stilstond op station Schiphol zou de man met zijn tas de trein uit zijn gestormd.

Geen bom
De Marechaussee werd op Schiphol door een bezorgde reiziger gewaarschuwd. De man is direct gearresteerd. De verdachte zit nog steeds vast, maar volgens een woordvoerder zat er geen bom in de tas.

Whatsapp