Start van hoofdcontent

112

nl

Fietser geschept door auto op Stadhouderskade

10 september 2019, 08.30 uur · Aangepast 10 september 2019, 18.53 uur · Foto: Lorenzo Derksen / Inter Visual Studio

Op de Stadhouderskade is vannacht een 28-jarige fietser geschept door een huurauto van Car2go. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde rond 2:15 uur vannacht, vlak voor het Marriott Hotel en is door meerdere omstanders gezien. Een taxichauffeur zag dat de automobilist erg hard reed toen hij met de fietser in botsing kwam. 'De fietser vloog meters door de lucht voordat hij op de grond belandde.'

Een andere getuige hoorde een 'harde knal' en rende vervolgens meteen naar het slachtoffer toe om te zien hoe hij er aan toe was. 'Het was niet goed, kan ik je vertellen.'

Buiten levensgevaar
De politie heeft de Stadhouderskade lange tijd afgezet. Meerdere ambulances en ook een helikopter van het Mobiel Medisch Team (MMT) kwamen op het ongeluk af. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie meldt dat hij niet in levensgevaar is en dat hij momenteel op de Medium Care ligt.

Wat er precies is gebeurd wordt momenteel onderzocht. De bestuurder van de auto, een 33-jarige man uit Purmerend, is door de politie meegenomen naar het bureau voor verhoor.