Start van hoofdcontent

112

nl

Verdachte van drogeren en beroven 94-jarige man geeft zich aan

11 september 2019, 18.29 uur · Aangepast 11 september 2019, 18.54 uur

De vrouw die ervan verdacht wordt een 94-jarige man in april van dit jaar te hebben gedrogeerd en beroofd, heeft zichzelf aangegeven bij de politie in Amsterdam. Het gaat om een 61-jarige vrouw uit Zaanstad.

De 94-jarige Amsterdammer raakt op 24 april in gesprek met een vrouw. Er is al snel een klik. De twee praten wat en besluiten die avond een hapje te eten bij een brasserie in de omgeving van het Buikslotermeerplein. Op zaterdag 27 april, Koningsdag, zoekt de vrouw het slachtoffer weer op, maar deze keer verloopt de ontmoeting niet zo gezellig als de voorgaande keren.

Verward, uitgedroogd en onderkoeld
Nadat hij een kop koffie heeft gedronken, voelt de man zich opeens niet lekker. Hij besluit even op bed te gaan liggen. Zijn zicht wordt steeds waziger en hij raakt buiten bewustzijn.

Als een medewerker van de thuiszorg de man een paar uur later aantreft, blijkt het inderdaad foute boel te zijn. Als de man wordt aangetroffen is hij niet alleen verward en uitgedroogd, maar ook onderkoeld. De man heeft enkele dagen in het ziekenhuis gelegen, waar blijkt dat hij waarschijnlijk is gedrogeerd. Daarna heeft hij lange tijd moeten revalideren.

'Ik dacht dat hij dood was'
De zoon van de bejaarde man vertelt hoe hij zijn vader aantreft in het ziekenhuisbed: 'Ik dacht dat hij dood was, zoals hij eruit zag.' Op het moment dat de man gedrogeerd in zijn woning ligt, slaat de vrouw haar slag. Ze is ervandoor gegaan met de bankpas van het slachtoffer, waar ze direct geld mee opneemt.

Begin juli wordt in het AT5-programma Bureau 020 al aandacht besteed aan de zaak, maar dat levert geen aanhouding op. Deze week wordt daarom opnieuw aandacht besteed aan de zaak, door wederom Bureau 020 en ook door Opsporing Verzocht. Ditmaal dus wel met succes.

Sterktewensen
Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht, dinsdagavond, werd stilgestaan bij de samenwerking tussen het programma en Slachtofferhulp Nederland. Zo is het mogelijk om op de website van het programma een sterktewens achter te laten voor het slachtoffer, wat massaal wordt gedaan. Nog geen 24 uur na de uitzending zijn al meer dan 1300 sterktewensen binnengekomen. 

Bus stopgezet 
Eerder vandaag kreeg de politie een melding binnen dat een vrouw die aan de signalementen van de verdachte voldeed, was gespot in een bus. De betreffende buschauffeur stopte daarop met rijden en sloot de deuren van de bus zodat de vrouw niet weg kon komen. Toen de politie arriveerde bleek echter dat het niet om de verdachte ging.