Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rechtszaak steekpartij ondernemers Albert Cuyp opgeschort

12 september 2019, 15.26 uur · Aangepast 12 september 2019, 17.31 uur

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak rondom de steekpartij op de Albert Cuypmarkt, op 16 maart dit jaar, is stilgelegd.

De zaak werd vandaag inhoudelijk behandeld. Verdachte Taha E. vertelde vanmorgen al zich niets te kunnen herinneren van het incident. Hij zou zichzelf niet herkennen in de daad. 

'Tbs niet strikt noodzakelijk'
Een psychiater en psycholoog zeiden eerder vandaag dat E. last heeft van psychotische episodes. Ze vinden dat hij behandeld moet worden, maar volgens hen zou een tbs-maatregel 'niet strikt noodzakelijk' zijn. Officier van justitie Bas van de Vliet lijkt dat advies in de wind te slaan door alsnog een aanvullend rapport van de reclassering te vragen. 

Rapport ontbreekt nog 
Van de Vliet liet de rechtbank weten dat - als hij tbs met voorwaarden - zou willen eisen, hij een rapport van de reclassering nodig heeft. Dat rapport ontbreekt nu nog. Na een korte schorsing besloot de rechtbank dat de reclassering moet worden ingeschakeld om het rapport over de voorwaarden van een behandeling aan te leveren. Dat betekent dat de zaak vandaag niet verder kan worden behandeld. 

De rechtszaak is aangehouden tot 18 november.