Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zuidoost verandert; wat wordt er rondom Bijlmer Arena gebouwd?

21 september 2019, 13.00 uur · Aangepast 11 december 2019, 14.30 uur · Door Redactie

Rondom de Arena wordt de komende tijd veel gebouwd en verbouwd in het gebied dat tegenwoordig Arena Poort heet. Aan de ene kant van het stadion zal winkelcentrum de Amsterdamse Poort een metamorfose krijgen. Verder komt op het grasveld aan de Arena Boulevard, voorheen het Arenapark geheten, een theater, een hotel, twee woontorens en een kantoor.

De nieuwe wijk aan de Arena Boulevard zal bestaan uit vier hoofdgebouwen. Ontwikkelaar Rogier Bremmer legt uit: 'Eén gebouw wordt een kantoor van ongeveer 35.000 vierkante meter. Het tweede gebouw is een theater met 1600 stoelen met daar bovenop een hotel met ongeveer 300 kamers.' De overige twee gebouwen worden woontorens met daarin 1000 appartementen, de hoogste toren wordt 70 meter hoog. 

Amsterdamse Poort de hele dag door interessant
Winkelcentrum de Amsterdamse Poort is overdag een levendig gebied waar mensen boodschappen doen en elkaar ontmoeten. Maar s'avonds is het er momenteel niet veel te doen. Volgens ontwikkelaar Bas Buvelot komt daar verandering in en kunnen mensen in de toekomst op alle momenten van de dag bij Amsterdamse Poort terecht.

Buvelot over de transformatie van de Amsterdamse Poort: 'We gaan hier een multifunctioneel centrumgebied van maken. Nu is het eigenlijk alleen maar winkelen, maar er moet horeca toegevoegd worden, maatschappelijk culturele functies, en er komen forse investeringen in woningen. Op en rondom de Amsterdamse Poort komen er ruim 2500 woningen bij.'

Stadsdeelbestuurder Dirk de Jager over de toekomst van het Arena Poort gebied: 'Eigenlijk wil je gewoon een stuk Amsterdam maken. Zoals we dat kennen in de buurten als de Staatsliedenbuurt of de Pijp. We willen echt een complete buurt gaan maken met voorzieningen zoals scholen, buurthuizen. Maar ook sportvoorzieningen en zeker ook horeca en winkels.'

Banen creëren
Met de komst van alle nieuwe voorzieningen, bijvoorbeeld het hotel en het theater, zullen er ook banen gecreëerd worden. Bewoners uit Zuidoost kunnen zich gratis aanmelden bij Zuidoost werkt. Dit platform biedt Zuidoost bewoners een werkcoach aan die op de hoogte is van alle banen die de stadsontwikkelingen in Zuidoost met zich mee brengen. 

Meer Bouw Woon Leef?
Hou de site van Bouw Woon Leef in de gaten voor de aflevering over de nieuwbouwontwikkelingen in Zuidoost en extra content.