Stad

NL
V

Dam tot Damloop in beeld: de winnaars gehuldigd, amateurs nog onderweg

22 september 2019, 13.00 uur · Aangepast 22 september 2019, 13.39 uur · Foto: AT5 / Luuk Koenen

De Dam tot Damloop is in volle gang. Rond 11.15 uur finishten de eerste professionele lopers al en bij de amateurs is de strijd nog volop bezig. AT5 geeft je een korte update in beeld.

Om 10.19 uur vertrok de top van de vrouwelijke lopers. Zo'n zes minuten later mochten de beste mannelijke hardlopers van start, tegelijk met het overige deelnemersveld dat meedoet voor de prijzen.  

Kijk hier naar de finish van de snelste vrouw en de snelste man: 

AT5

Top drie bij de vrouwen
Zij zijn inmiddels al lang en breed over de finish. Bij de vrouwen was Evaline Chirchir de snelste met een tijd van 50 minuten en 32 seconden. Irene Cheptai kwam drie seconden na haar en de top 3 wordt compleet gemaakt met Selamawit Dagnachew. 

Tekst gaat verder onder de foto

Een interview met Evaline Chirchir, kort na haar finish: 

AT5

Top drie bij de mannen
Bij de mannen ging de winst naar Solomon Berihu, in een tijd van 45 minuten en 45 seconden. De tweede plek is voor John Langat en Joel Ayeko mag de bronzen plak om zijn nek hangen. 

Tekst gaat verder onder de foto: 

Snelste Nederlander
De snelste Nederlander was Mohamed Ali. Hij kwam als vierde na 46 minuten en 51 seconden over de finish en behaalde daarmee een persoonlijk record. 

Een interview met de snelste Nederlander: 

AT5

Amateurs
De wedstrijd is voor de amateurlopers nog volop bezig. Tot 14.55 uur starten er nog groepen met bedrijvenlopers, goede doelen-lopers en recreanten. AT5 is er tot 17.00 uur live bij