Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Bureau 020: getuigenoproep politie over zaak Kelvin Maynard

25 september 2019, 13.00 uur · Aangepast 3 oktober 2019, 16.28 uur · Foto: AT5

De politie is op zoek naar getuigen in de moord op Kelvin Maynard. Maynard werd op woensdag 18 september doodgeschoten.

In de zaak rondom de moord op Kelvin Maynard is de politie naarstig op zoek naar getuigen van de schietpartij op de Langbroekdreef in Zuidoost in de avond. Verschillende getuigen zagen hoe twee gehelmde personen ervandoor gingen op een scooter - mogelijk een tweewielig type als een Piaggio Beverly, maar het kan ook een motorscooter zijn geweest met drie wielen.

AT5

Niet veel later moest een bestuurder van een auto met een blauw kenteken die op de Gooiseweg reed, vol op de rem voor de twee. De politie is met speciale aandacht opzoek naar deze bestuurder.

Lees ook: Buurtbewoners over liquidatie Kelvin Maynard: 'De hele wereld staat op z'n kop'

Vijf mannen
Eveneens wil de politie in contact komen met een aantal andere mannen: drie jongens die even voor zijn dood met Maynard spraken bij metrostation Gein. Dit zijn vermoedelijk Surinaamse mannen tussen de 20 en 25 jaar. Daarnaast wil de politie graag spreken met twee mannen die van auto hebben gewisseld en in een witte Suzuki Swift zijn gestapt. Dat zijn vermoedelijk een Marokkaanse en Hindoestaanse man. 

Uit het onderzoek tot dusver is gebleken dat Maynard werd gevolgd via de Meerkerkdreef naar de Langbroekdreef. Daar namen ze Maynard uiteindelijk onder vuur. Maynard was een bekende van de politie.