Start van hoofdcontent

112

nl

Vloeibare coke gevonden tussen zakken met levende vissen

27 september 2019, 14.41 uur · Foto: Politie

Tientallen kleine visjes en hele grote zakken met vloeibare cocaïne: ze leken goed samen te gaan bij een dierentransport vanaf Schiphol. Leken, want de zakken met drugs zijn onderschept.

Tijdens een observatie in een lopend onderzoek zagen agenten dat er op de luchthaven bij het dierenvervoer tientallen dozen werden ingeladen in bestelbusjes. Bij een opslag in de stad greep een arrestatieteam in en werden vier mensen aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man uit Alkmaar en een 61-jarige vrouw, 60-jarige man en 43-jarige man uit Beverwijk. Later op de avond werd ook nog een 46-jarige Diemenaar aangehouden.

Bij het openen van de vervoerde dozen trof de politie zakken met levende vissen aan. Onderin die zakken bleken afgesloten compartimenten met vloeibare cocaïne te zitten. 

In een vervolgonderzoek zijn woningen in Alkmaar, Beverwijk en Diemen doorzocht. Bij die doorzoekingen zijn verdovende middelen, versnijdingsmiddelen, een vuurwapen en mobiele telefoons in beslag genomen. Op verschillende plaatsen in het land zijn nog meer mensen opgepakt.