Start van hoofdcontent

112

NL
V

Handgranaat gevonden bij discotheek The Box, evenement afgelast

28 september 2019, 08.18 uur · Aangepast 28 september 2019, 18.25 uur · Foto: Martin Damen

Bij discotheek The Box aan de Mekongweg bij Sloterdijk is vannacht een handgranaat gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief onschadelijk gemaakt.

Direct nadat de handgranaat ontdekt werd, besloot de politie om een ruim gebied af te zetten. De EOD heeft het explosief opgeruimd en onschadelijk gemaakt. 

In de discotheek waren afgelopen nacht geen feesten gepland. Voor vandaag staan er wel twee evenementen op de agenda. Vanmiddag treden onder andere Boef en Najib Amhali op tijdens Hanni & Friends. Volgens The Box kan dit gewoon doorgaan. 

Showtime Bordum meets Marrakech 
Het feest 'Showtime: Bodrum meets Marrakech' is nu afgelast. Dat meldt The Box op Facebook Het evenement zou vanavond plaatsvinden. Hier gaat de gemeente later een besluit over nemen. In een eerste verklaring schreef The Box dat de granaat gericht zou zijn tegen de organisatie van het feest. Nog geen uur later trok The Box de verklaring in. Ze kwamen later met een nieuwe verklaring. Hierin staat dat zij vermoeden dat de dreiging niet aan The Box gericht was, en dat nog onderzocht wordt voor wie de granaat bedoeld was.

De politie is op zoek naar getuigen.