Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Supportersvereniging Ajax doet oproep aan fans: 'Gedraag je in Valencia'

30 september 2019, 14.18 uur · Aangepast 30 september 2019, 15.45 uur

Supportersvereniging Ajax doet een oproep aan fans om zich tijdens de uitwedstrijd tegen Valencia te gedragen. Als ze toch over de schreef gaan, vreest de SVA dat Ajax het bij uitwedstrijd tegen Chelsea in Londen zonder steun van supporters moet doen.

Ajax heeft nog een voorwaardelijke straf staan van een wedstrijd zonder uitsupporters na incidenten bij de uitwedstrijd tegen Benfica in de Champions League vorig jaar, die wedstrijd was op 7 november vorig jaar. Als er binnen een jaar opnieuw incidenten plaatsvinden, dreigt de club een uitduel zonder eigen aanhang te moeten spelen. 

Lees ook: Ajax krijgt boete van ruim 60.000 euro na wangedrag supporters

Net voor uitvak
Ajax heeft er bij Valencia op aangedrongen dat er geen net komt te hangen voor de Ajax-supporters, schrijft SVA op Ajaxlife. Maar het is onduidelijk of Valencia op die wens in zal gaan. Normaal gesproken hangt de Spaanse club wel een net op bij het uitvak. 

Daarom doet de SVA alvast een oproep: 'Laat dat net hangen, anders moeten we Chelsea-uit of Lille-uit toch echt vergeten. En hou je ook een beetje koest ten opzichte van de Spaanse ME, want we weten dat hun manier van discussiëren met de wapenstok is. Laat je niet uit de tent lokken. Hou een volgende Europese uitwedstrijd in je achterhoofd.'