Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Doodgeschoten Kelvin Maynard herdacht door teamgenoten

30 september 2019, 20.09 uur · Foto: NH Nieuws

Het was een emotioneel weekend voor de spelers van voetbalclub Alphense Boys. Op zaterdag bezochten ze de uitvaart van teamgenoot Kelvin Maynard, een dag later speelden ze alweer een wedstrijd.

Ook op het veld werd er stilgestaan bij de geliquideerde voetballer. Zo hielden de voetballers een minuut stilte en omhelsden ze de aanwezige nabestaanden, meldt Studio Alphen

Het was de eerste wedstrijd die Alphense Boys speelden, sinds Maynard enkele weken geleden werd neergeschoten

'Als een grote broer'
De oud-profvoetballer kwam nog niet zo lang uit voor Alphense Boys. Maar hij heeft in korte tijd veel indruk gemaakt, blijkt uit een rondgang. Het nieuws over de liquidatie sloeg dan ook in als een bom bij de Alphense club. 'We zijn enorm geschrokken', aldus Cem Sahin. 'Kelvin was als een grote broer voor mij en een vaderfiguur voor veel jonge spelers.'

Lees ook: Slachtoffer liquidatie Zuidoost is oud-profvoetballer Kelvin Maynard

Lees verder onder de video:

'Emotionele rollercoaster'
Ook teamgenoot Milan Stiphout was erg aangeslagen door het overlijden van Maynard. Gisteren stond hij centraal achterin, op de positie waar de overleden voetballer zijn laatste wedstrijd speelde. 'Ik vind het erg moeilijk om te beschrijven. Het is nog vers, een emotionele rollercoaster', vertelde Stiphout na afloop. 

Lees ook: Doodgeschoten Kelvin Maynard werd achtervolgd

'Iets heel moois neerzetten'
Toch gaven de voetballers vooral aan door te willen gaan. 'We willen dit seizoen iets heel moois neerzetten en hem herinneren als een geweldig persoon', stelde Sahin.

Dat is gisteren in elk geval gelukt: tegenstander RKAVV werd met 2-0 verslagen.