Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vuilnisman vindt zwaar gehavende boa constrictor op vuilstort in Noord

2 oktober 2019, 09.09 uur · Aangepast 2 oktober 2019, 13.56 uur

Op de vuilstort van afvalverwerker Renewi in Noord is gisteren een boa constrictor aangetroffen. Het beest was dusdanig gewond dat de dierenambulance het hoogstwaarschijnlijk vanmiddag laat inslapen.

De slang werd aangetroffen door een vuilnisman die een nieuwe lading vuilnis wilde storten. Op dat moment zag hij iets bewegen tussen het afval. Het dier kwam daar waarschijnlijk terecht doordat het gedumpt is in een ondergrondse afvalcontainer in Amsterdam.

Dierenhulpdienst Nederland schrijft op Facebook dat de slang al lange tijd in de container zou hebben gelegen voordat deze geleegd werd. De bek van de slang was naar achter geklapt en in zijn kaak zaten meerdere breuken. Ook heeft hij veel gebroken en gekneusde ribben. Het beest is tussen de 1,50 en 1,80 meter lang. Een beet van het dier is niet dodelijk, maar kan wel leiden tot een lelijke vleeswond.

Beloning 
De eigenaar van de reptielenopvang waar de boa naartoe is gebracht, zegt tegen AT5 het dier vanwege zijn verwondingen vanmiddag te laten inslapen. Hij laat verder weten niet te begrijpen dat iemand het beest dit heeft kunnen aandoen. 'Ik sta er niet om bekend dat ik scheld, maar ik wens degene die dit gedaan heeft heel veel onprettigheden toe.' 

Er is inmiddels een beloning van €500,- uitgeloofd voor de tip die naar de eigenaar van de boa leidt. De eerste €100,- was beschikbaar gesteld door de hulpdienst, de rest van het geld is bij elkaar gelegd door andere dierenliefhebbers.