Start van hoofdcontent
nl

Geluidsoverlast en omleidingen wegens werkzaamheden Heemstedestraat: 'Maar de tram blijft wel rijden'

8 oktober 2019, 07.00 uur · Aangepast 8 oktober 2019, 10.24 uur

De Heemstedestraat ligt open. Bouwvakkers zijn druk bezig met het vervangen van de tramverharding. De werkzaamheden gebeuren gedeeltelijk 's nachts zodat de tram overdag gewoon kan blijven rijden.

Om de tram door te kunnen laten rijden, wordt er telkens maar aan één deel van het spoor gewerkt. Over een lengte van veertig meter is de verharding weggehaald en het spoor op blokken geplaatst. 'We kunnen niet een te groot deel van het spoor op blokken laten staan, omdat het dan te instabiel wordt,' vertelt projectleider Rob van der Hoorn.
Niet alle werkzaamheden kunnen uitgevoerd worden als de tram rijdt. Beton storten en asfalteren moeten daarom 's nachts gebeuren.

Goed voor de buurt om te weten
Om de trambaanverharding te kunnen vernieuwen moet het oude beton in stukjes worden geprikt en dit zorgt voor geluidsoverlast, vertelt van der Hoorn. Een voorbijganger vindt de overlast die de werkzaamheden veroorzaken niet zo'n probleem: 'Het wordt allemaal onderhouden en daar moeten we blij mee zijn. En dat daar wat geluidsoverlast bij komt kijken weet toch iedereen.' Andere omstanders zijn minder positief over de werkzaamheden: 'Ik moet nu een stuk omrijden en daardoor kom ik te laat op werk,' vertelt iemand die op zijn scooter voorbij komt.

Gevolgen voor het verkeer
De Heemstedestraat richting de Johan Huizingalaan is afgesloten voor autoverkeer. Ook de kruising van de Delflandlaan is afgesloten. Fietsers en voetgangers hebben geen hinder van de werkzaamheden. Op vrijdag 1 november zijn de werkzaamheden klaar.