Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ruim honderd klimaatactivisten vieren feest in Vondelpark

8 oktober 2019, 21.09 uur · Aangepast 8 oktober 2019, 21.41 uur

Ruim honderd klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben zich vanavond verzameld bij het Vondelpark om aandacht te vragen voor de klimaatproblemen. Eerder vandaag waren er ook acties op de Zuidas en bij energiebedrijf Vattenfall in Zuidoost.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de activisten vooralsnog in het Vondelpark mogen blijven. Maar het is wel verboden om te kamperen in het park. 

Sfeer
De sfeer in het Vondelpark is uitgelaten. De activisten dansen en vieren feest op verschillende plekken in het park. Ze mochten geen podium opbouwen van de politie. Agenten lopen tussen de activisten door. 

Lees ook: Veertig klimaatactivisten opgepakt bij ABN Amro Zuidas, protest bij Vattenfall gaat door

Een deel van de activisten die gisteren de Stadhouderskade blokkeerde, is nu ook aanwezig in het park. 'Maar er zijn ook nieuwe mensen bij gekomen', zegt een woordvoerder van Extinction Rebellion. 

Gehoor geven
Volgens hem zullen de meeste activisten gehoor geven aan het verbod op overnachten in het park. 'De meeste mensen zullen naar een huis in Amsterdam gaan om te slapen. En dan afwachten wat er morgen gaat gebeuren.'