Stad

Medewerkers OLVG staken voor betere cao

9 oktober 2019, 07.19 uur · Aangepast 9 oktober 2019, 10.21 uur

Whatsapp

Werknemers van de OLVG-ziekenhuizen staken vandaag voor een betere cao. Ze draaien daarbij een zogenaamde 'zondagsdienst'.

De afdeling Radiologie en de operatiekamers zijn daarom gesloten voor niet-spoedeisende zaken. De zorg op andere afdelingen gaat wel door, ook spoedpatiënten worden gewoon geholpen. 

Staking
De staking duurt de hele dag. Patiënten die hierdoor hinder ondervinden, zullen daarvan op de hoogte worden gebracht.

Lees ook: Medewerkers OLVG gaan weer actie voeren: patiënten nu wel de dupe

Tijdens de staking zullen meerdere partijen, waaronder de vakbonden, een speech houden. Bovendien komt er een protestgalerij met 'gezichten in de zorg'. 

Loonstijging
Zorgmedewerkers pleiten al maanden voor hogere lonen en minder werkdruk. Tot nog toe liepen onderhandelingen tussen de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de vakbonden spaak. 

Lees ook: Honderden werknemers OLVG protesteren voor betere cao

Zo eisen de vakbonden een loonstijging van vijf procent. Maar de NVZ wil niet verder gaan dan een verhoging van 2,5 procent voor de komende drie jaar.

'Werken in de zorg is pittig'
Werknemers hopen dat de ziekenhuizen toch aan hun eisen tegemoet zullen komen na de acties. OLVG zegt in elk geval te wensen dat 'de partijen weer aan tafel gaan om tot een akkoord te komen'. 'Een goede cao is van belang voor iedereen in de zorg. En werken in de zorg is momenteel pittig.'

Whatsapp