Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Voorzitter Santos wil dat Ajax een transferverbod krijgt'

12 oktober 2019, 19.49 uur · Aangepast 12 oktober 2019, 20.00 uur

De Braziliaanse topclub Santos is woedend op de handelswijze van Ajax. De club zou op een onreglementaire wijze proberen een talent uit de jeugdopleiding van Santos over te nemen.

Dat zegt de voorzitter van Santos José Carlos Peres tegen Energia FM. Het gaat om de zeventienjarige Giovanni Manson Ribeiro, voetbalnaam Giovanni. De middenvelder sprak met meerdere clubs, waaronder Ajax, en lijkt de overstap naar Amsterdam te gaan maken. Giovanni heeft geen contract bij Santos, en daarom wil Ajax geen transfersom voor hem betalen.

Die manier van 'wegkapen' frustreert voorzitter Peres enorm. 'Dit is al de tweede speler die Ajax bij ons weghaalt, na Danilo', zegt de voorzitter. De spits uit de jeugdopleiding van Santos kwam in 2017 naar Amsterdam, waar hij tot dusver vooral bij Jong Ajax speelt. Ajax betaalde destijds overigens zo'n twee miljoen euro voor Danilo. 

Peres is van plan om naar het Internationale Sporttribunaal CAS te stappen. 'Het zal tijd kosten voor Ajax gestraft wordt, maar ze zúllen gestraft worden', foetert hij. 'Ze zullen moeten betalen en een transferverbod van twee jaar aan hun broek krijgen.'