Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Jelle de Graaf verlaat gemeenteraadsfractie BIJ1

14 oktober 2019, 17.45 uur · Foto: Gemeente Amsterdam

Jelle de Graaf neemt afscheid van de gemeenteraadsfractie van BIJ1. Hij was anderhalf jaar duo-raadslid voor de partij en deed het woord over de onderwerpen democratisering, digitalisering, duurzaamheid en voedsel.

De Graaf gaat samen met zijn partner een duurzaamheidscentrum oprichten. Hij neemt daarnaast plaats in een landelijk strategisch team van BIJ1, de partij wil na de volgende verkiezingen namelijk in de Tweede Kamer komen.

Lees ook: Bij1 brokkelt verder af: ook nummer 6 stapt op

Waardevol lid
'Met Jelle verliezen we een waardevol lid van onze fractie', zegt fractievoorzitter Sylvana Simons. 'Gelukkig zullen we zijn politiek-strategische inzicht en passie voor het klimaat niet hoeven missen.'

De Graaf zegt zijn collega's te gaan missen. 'Maar ik verheug me erop buitenparlementair te werken aan het bestrijden van de klimaatcrisis en het dichterbij brengen van een democratie waarin iedere stem gelijk telt.'

Lees ook: Lijsttrekker Piratenpartij naakt op campagneposters: 'Met je leuter aan een plakzuil hangen'

Piratenpartij
Hij was eerder politiek leider van de Amsterdamse afdeling van Piratenpartij. Vier jaar lang zat hij voor de partij in de stadsdeelraad van West en bij de gemeenteraadsverkiezingen was hij lijsttrekker.

Het is nog niet bekend of De Graaf door iemand vervangen wordt.