Start van hoofdcontent

112

nl

Verwarde man klimt als Spiderman langs balkons tijdens inval arrestatieteam

17 oktober 2019, 11.44 uur · Aangepast 17 oktober 2019, 12.33 uur

De politie heeft vanochtend de handen vol gehad aan een bewoner van flat Klieverink in Zuidoost. Hij ontweek een flitsgranaat en abseilende AT'ers en kon pas op het dak van de flat door een arrestatieteam worden opgepakt.

Rond 10.00 uur werden er meerdere politiewagens opgeroepen. 'De man had iemand bedreigd in het trapportaal', vertelt een woordvoerder van de politie.

Volgens buurtbewoners veroorzaakte de man al langer problemen. Hij zou meerdere keren autoruiten hebben vernield en een winkelier hebben mishandeld. De politie kan dat niet bevestigen, maar zegt wel dat hij een 'bekende van de politie' is. 

Ook een arrestatieteam en een onderhandelaar werden opgeroepen.Terwijl de man op een van de balkons van de flat zat, kwamen leden van het arrestatieteam abseilend naar beneden. Een andere AT'er gooide een flitsgranaat het balkon op, maar tijdens de ontploffing klom de man op een ander balkon. Hij rende daarna weg, terwijl hij werd gevolgd door het arrestatieteam.

Uiteindelijk klom de man helemaal naar het dak. Daar kon hij alsnog worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau.

AT5