Start van hoofdcontent

112

nl

Meerdere autobanden lek gestoken in Amstelkwartier: 'Je verwacht het niet'

23 oktober 2019, 18.50 uur · Aangepast 23 oktober 2019, 19.02 uur

Aan de Welnastraat in het Amstelkwartier zijn afgelopen nacht meerdere autobanden lek gestoken. Buurtbewoners kwamen daar in de loop van de ochtend achter.

Volgens de politie zijn de banden van minimaal acht voertuigen lekgeprikt. Het is niet duidelijk waarom en op welk tijdstip dit is gebeurd.

Buurtbewoner Laurens is een van de gedupeerden. 'Onze autobanden zijn ook lek gestoken. De auto staat nu in de garage', vertelt hij aan AT5. Laurens is sindsdien afhankelijk van de fiets en openbaar vervoer. 'Maar mijn vriendin moest vanmorgen ver buiten de stad zijn, dus zij had even snel iets anders geregeld.'

Waarschuwing
'Ik kreeg vanmorgen een appje van de buurman dat er inderdaad meerdere auto's met lekgestoken banden stonden', vertelt een tweede buurtbewoner. Het nieuws over de lekgestoken banden komt voor haar als een verrassing. 'Het gaat om materiële schade, maar het is natuurlijk wel heel vreemd. Dit is ook een nieuwe wijk en eigenlijk verwacht je het dan niet echt.'

In de straat is te zien dat de eigenaar van een geparkeerde auto gewaarschuwd wordt met een briefje. 'Pas op! Uw banden zijn lek gestoken (de mijne ook)' is te lezen.

Getuigenoproep
De politie laat weten de zaak in onderzoek te hebben. Omwonenden die ook gedupeerd zijn of iets verdachts hebben gezien, worden opgeroepen om contact op te nemen.