Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners containers Wenckebachweg moeten nu echt vertrekken

23 oktober 2019, 17.50 uur · Aangepast 27 oktober 2019, 17.49 uur · Foto: AT5

Studenten en statushouders die nog in de tijdelijke containerwoningen aan de H.J.E. Wenckebachweg wonen, moeten hun huis nu echt verlaten. De containers worden vanaf 1 november verwijderd en elders in het land neergezet.

Daar komen ongeveer 175 nieuwe woningen voor in de plaats. Ook wordt er onder meer een basisschool gebouwd en wil de gemeente een verbeterd fietsnetwerk aanleggen. Naar verwachting start de bouw in 2022. Eerst moet de grond namelijk bouwrijp gemaakt worden.

250 woningen verwijderd
Het complex - dat in eerste instantie bestond uit 1000 studentenwoningen - wordt bewoond sinds 2005. Eigenlijk was het de bedoeling dat de studenten twee jaar geleden al zouden vertrekken. 

Lees ook: Studenten Wenckebachweg vrezen incidenten nu cameratoezicht stopt

Maar uiteindelijk werden er in 2017 slechts 250 woningen verwijderd. Deze containers werden weggehaald omdat er een bouwweg werd aangelegd bij de voormalige Bijlmerbajes.

Supermarkt sluit
Nu moeten alsnog alle bewoners vertrekken. Onder hen zijn ook statushouders en een aantal cliënten van Stichting Cordaan. Ze krijgen tot 31 oktober de tijd om hun biezen te pakken. Die dag sluiten ook de supermarkt, horeca en de wasserette. 

Vervangende ruimte
Bewoners met een campuscontract hebben inmiddels vervangende woonruimte aangeboden gekregen. Ook de statushouders zijn de afgelopen maanden al grotendeels naar een ander onderkomen verhuisd. Ze kregen daarbij hulp van de gemeente en van Vluchtelingenwerk.