Stroef ogend Ajax verliest van Chelsea (0-1)

23 oktober 2019, 20.46 uur · Aangepast 23 oktober 2019, 21.15 uur

Ajax nam het vanavond tijdens een Champions League-duel op tegen Chelsea. Na een slordige thuiswedstrijd kregen de Ajacieden de eerste nederlaag van dit seizoen te verwerken.

In de eerste minuten kregen de Amsterdammers al meerdere kansen. Toch wisten ze niet te domineren op het veld. Doelpogingen door Van de Beek en Veltman mislukten dan ook.

Aan de andere kant was er nauwelijks werk voor de doelman van Ajax, André Onana. Pas in de veertiende minuut kreeg Chelsea een echte kans. Gelukkig wist Onana het schot van Mason Mount tegen te houden.

En niet alleen Onana was scherp: Tagliafico slaagde erin om zich overal tussen te manoeuvreren. De 'verplichte' vakantie in Italië heeft hem blijkbaar goed gedaan.

Geel voor assistent-trainer
In de 23ste minuut haalde de scheidsrechter de eerste gele kaart tevoorschijn. Opvallend genoeg kreeg de assistent-trainer van Chelsea deze voor zijn kiezen. Hij zou iets te veel commentaar hebben geleverd.

In de tussentijd werden de Engelsen op het veld ook steeds gevaarlijker. De twee doelpogingen die elkaar binnen een paar minuten opvolgden hadden behoorlijk slecht kunnen uitpakken voor Ajax. Maar deden dat niet.

Britse kracht
Ajax begon slordig te worden en leek niet helemaal opgewassen te zijn tegen de Premier League-club. De Britten staan dan ook bekend om hun fysieke kracht en tempo, benadrukte Blind al tijdens een persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd.

Maar in de 35e minuut leek Ajax dan toch te scoren. Na een assist van Ziyech schoof Promes de bal binnen. Helaas besloot de VAR uiteindelijk dat de goal nét vanuit buitenspel gemaakt werd. De spelers gingen daarna enigszins teleurgesteld de rust in met 0-0.

Tweede helft
De tweede helft begon niet al te best. Opnieuw kwam de scheids met een gele kaart aanzetten. Ditmaal niet voor iemand op de bank, maar voor Tadic - na een botsing met Willian.

Beide ploegen speelden nog steeds vrij slordig. Uitzondering was een kopbal van Alvarez, die tegen de paal belandde. Ajax leefde daardoor weer even op en Blind deed meteen daarna nog een poging.

Duels
Er ontstonden daarom wat meer duels op het veld, maar dat had ook een keerzijde. Zo kreeg Martinez geel in de 65ste minuut na een overtreding op Jorginho.

Een wissel bij Ajax moest weer wat vaart in de wedstrijd brengen. Promes ging eruit en maakte plaats voor Neres.

0-1
Ondanks een reeks gevaarlijke momenten, kwam Chelsea lange tijd niet voor te staan. Ook kreeg Zouma nog geel na een overtreding op Ziyech. Maar in de 86ste minuut pakten de Britten toch nog de leiding na een schot van Batshuayi.

Huntelaar en De Jong kwamen vervolgens het veld op om 'te redden wat er nog te redden viel'. Maar dat mocht niet baten, ook niet tijdens de vier minuten extra speeltijd. De Ajacieden moesten het daarom doen met een nederlaag van 0-1.