Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kok Regian Eersel verslaat opnieuw Nieky Holzken en behoudt wereldtitel kickboksen

26 oktober 2019, 14.10 uur · Aangepast 26 oktober 2019, 16.53 uur

De Amsterdamse kickbokser Regian Eersel heeft Nieky Holzken verslagen in een titelwedstrijd in Jakarta, en behoudt hiermee zijn wereldtitel 'Lightweight Champion of the World' van de Aziatische federatie One Championship. Eersel, die in het dagelijks leven als kok kookt voor diverse kinderdagverblijven in de stad, sleepte de wereldtitel hiermee voor een tweede keer in de wacht.

Van Eersel en Holzken, die zevenvoudig wereldkampioen is, stonden op 17 mei dit jaar ook al tegenover elkaar in de ring voor het One Championship in Singapore. Ook toen versloeg Eersel de Helmondse Holzken, waarmee hij voor het eerst wereldkampioen lichtgewicht werd.

Toch ging Eersel er niet vanuit dat het dit keer weer zou lukken. 'Holzken is een legende. Ik voel me geweldig. Het is als een droom die uitkomt. Ik ben gezegend', zei de kickbokser na afloop van de wedstrijd in een interview van One Championship. 

Lees ook: Kok uit Zuidoost gaat voor wereldtitel kickboksen: 'Ik werd verliefd op de sport'

Hoewel Van Eersel meervoudig wereldkampioen is, is hij in Nederland geen heel bekende kickbokser. Dit komt met name omdat hij bijna alleen in het buitenland vecht. Ook loopt hij niet met zijn titels te koop. 'Heel veel mensen weten niet eens dat ik boks. Ik ben een hele rustige jongen, ze verwachten het niet', zei hij eerder tegen AT5.