Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Minderjarige jongen bedreigt tiener met taser

1 november 2019, 13.00 uur

De politie is op zoek naar een minderjarige jongen die op 22 mei betrokken was bij een straatroof aan de Spoorlaan in Abcoude, waarbij het slachtoffer wordt bedreigd met een stroomstootwapen. Er zijn sterke vermoedens dat de verdachte uit Amsterdam komt.

De straatroof gebeurde op 22 mei rond 20:30 uur. Het incident zelf staat niet op beeld, de jongen die het slachtoffer bedreigt met een wapen wel. Hij krijgt twee weken om zich te melden, doet hij dit niet, dan wordt hij herkenbaar in beeld gebracht.

Taser op zak
Op 22 mei rond 20:30 is het 16-jarige slachtoffer net klaar met sporten als hij even staat te praten met een vriend. Even later komen er drie donker getinte jongens op hem af. De situatie is direct dreigend, de verdachte die de politie zoekt, heeft namelijk een taser bij zich. Hij wil de telefoon van het slachtoffer stelen, maar dit lukt niet.

Het slachtoffer weet te ontkomen en gaat er snel vandoor. In alle hectiek vergeet hij zijn sporttas, deze blijkt later mee te zijn genomen.

Verdachte met flinke haarbos
De politie wil weten wie de jongen is die rechts op de bewakingsbeelden kort te zien is. De verdachte die de politie zoekt heeft een donker getinte huid en een flinke haardos.