Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Eigen familie wilde dat verdachte moord rapper Bolle zich meldde

31 oktober 2019, 12.15 uur · Aangepast 31 oktober 2019, 17.41 uur · Foto: Inter Visual Studio

De man die verdacht wordt van de moord op Gondilio Lowland, ook bekend als rapper Bolle, moest zich van zijn familie melden bij de politie. Zijn moeder belde zelfs de politie.

Dat bleek vandaag tijdens de rechtszaak over de dodelijke schietpartij, die op 10 oktober vorig jaar plaatsvond. De verdachte, de 21-jarige Ogilvan J., ontkent dat hij rapper Bolle heeft doodgeschoten.

Foto op social media
Familieleden hadden na de schietpartij gehoord dat hij wel de schutter zou zijn. 'Ik werd gebeld door mijn zus, ze was aan het huilen', vertelde de verdachte. 'Ze riep, mensen lopen je foto te zetten op social media. Ik zei, dat is hun probleem. Ik hou me niet met dat soort dingen bezig.'

Lees ook: Familie en vrienden rouwen om doodgeschoten rapper 'Bolle' (19): 'Hij was altijd vrolijk'

Daarna kwamen er meer familieleden naar zijn ouderlijk huis om met hem te praten. 'Ze bleven vragen stellen, ik zei: "nee nee nee". De eindstand was dat niemand me geloofde.' Uiteindelijk bekende hij, maar volgens hem was dat een leugen. 'Ik heb alleen gezegd omdat mijn familie door bleef klagen.' Zijn moeder heeft daarna de meldkamer van de politie gebeld. 

Lees ook: Tranen en een boodschap bij herdenking doodgeschoten rapper Bolle

Op camerabeelden is te zien dat Ogilvan J. in de buurt van de plek waar Lowland werd doodgeschoten was. Volgens J. was hij daar alleen om een broodje te eten en ging hij daarna 'joggend' naar huis, omdat hij moest plassen. Hij had vlak nadat de dodelijke schietpartij plaatsvond een afspraak bij de Reclassering, maar die afspraak was hij naar eigen zeggen vergeten. 

Pistool gevonden
Vandaag bleek dat het vermoedelijke moordwapen, een pistool, in augustus is gevonden in een auto in Rotterdam. De bestuurder van die auto is verhoord, maar hij wilde niks over de herkomst van het wapen zeggen.

De officier van justitie komt later vandaag met een eis.