Start van hoofdcontent

Stad

nl

Flinke vertraging wegens werkzaamheden bij Zuidasdok

1 november 2019, 07.04 uur · Aangepast 1 november 2019, 12.23 uur

Weggebruikers die van of naar Amsterdam rijden moeten rekening houden met flinke vertragingen door werkzaamheden aan de Zuidasdok. Automobilisten wordt aangeraden om thuis of ergens anders te werken.

De A10 Zuid is vanwege de bouwwerkzaamheden van donderdagavond tot en met maandagochtend afgesloten. Vanaf de A10 West is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer en richting de A2 en de A10 Oost tot knooppunt Amstel.

Lees ook: Werkzaamheden Zuidasdok van start: A10 Zuid drie dagen dicht

10.000 auto's per uur
De A4 en A10 Zuid vanaf de snelweg A4/Schiphol is afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Het verkeer wordt omgeleid via de A5 en A9. Oprit S109 richting knooppunt Amstel blijft wel te gebruiken, net als de A10 Zuid en de A4 richting Schiphol.

Eenmaal van de snelweg af is het vooral aan de westkant van de stad erg druk op de wegen de stad in. Zo staat het stil op de Cornelis Lelylaan, de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. Ook op de Haarlemmerweg is het erg druk.

AT5

De gemeente waarschuwt dat de gevolgen voor het verkeer 'enorm' zijn. Normaal gesproken rijden er op de A10 Zuid in de vrijdagochtendspits 10.000 auto's per uur.


Treinverkeer

Het treinverkeer heeft ook last van de werkzaamheden aan de Zuidas. Treinverkeer van en naar station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI zijn op vrijdag en zaterdag niet mogelijk. Op zondag rijdt de NS een aangepaste dienstregeling.

De afsluitingen op de A10 Zuid worden maandag vanaf 05.00 uur weer opgeheven.

Verkeer wordt omgeleid via de A5 en de A9.