Start van hoofdcontent

Stad

nl

Inderdaad vertraging bij Zuidasdok: treinverkeer ligt langer plat

2 november 2019, 20.59 uur · Foto: Webcam Zuidasdok

Door uitgelopen werkzaamheden aan het project Zuidasdok rijden er tot morgenochtend 10.00 uur geen treinen.

Vandaag en gisteren reden er al geen treinen vanwege de werkzaamheden. Morgen zou er vanaf de ochtend 'beperkt treinverkeer' zijn, maar de situatie blijkt nu veranderd.

Lees ook: Schuifoperatie Zuidasdok start met vertraging

Niet zoals gepland
'Let op! Werkzaamheden lopen uit bij station Amsterdam Zuid', twittert de NS. 'Tot zondagmorgen ongeveer 10.00 uur geen treinen.' Op de site schrijft de NS dat de werkzaamheden 'niet verlopen zoals gepland'.

De vertraging is ontstaan doordat een drie miljoen kilo wegend dakdeel niet vannacht kon worden 'ingeschoven'. Dat kwam door problemen op de bouwplaats en het slechte weer. Er was nog hoop dat de vertraging ingelopen kon worden, maar het heeft dus in ieder geval gevolgen voor het treinverkeer.

Lees ook: Publiek bij Zuidasdok: 'Ik wist al dat het inschuiven vannacht niet op tijd ging lukken'

Reisplanner checken
'De treinen zouden eigenlijk vanaf 6.00 uur rijden', vertelt een woordvoerder van het project. 'De treinen gaan wel rijden, maar dan vanaf 10.00 uur. Ze stoppen iets minder frequent dan tijdens de normale dienstregeling. We vragen reizigers om van tevoren goed de reisplanner te checken.'

De A10 Zuid lijkt aanstaande maandag wel om 5.00 uur weer open te kunnen. 'Er zijn geen aanwijzingen dat we het niet halen', zegt de woordvoerder. 'Het ziet er goed uit. De bouwvakkers zijn nu bezig met een stabiele ondergrond. In de nacht van zondag op maandag komt er weer asfalt te liggen.'

Lees ook: Ondanks waarschuwingen toch verkeersdrukte: 'Gaat echt uren duren'

De werkzaamheden zijn hier live te volgen.