Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ten Hag maakt seizoen af bij Ajax, maar is gestreeld door belangstelling uit München

4 november 2019, 20.55 uur · Aangepast 5 november 2019, 15.19 uur · Door Redactie

Ajax-trainer Erik van Hag maakt het seizoen af bij Ajax ondanks dat hij in de nadrukkelijke belangstelling staat van Bayern München. Dat zei Ten Hag bij de persconferentie vanavond.

'Ik voel een diepe band met het team, met iedereen bij Ajax. Bayern is een fantastische club en ik heb genoten om daar te werken. De club zit nog steeds in mijn hart. Maar ik zit nu goed bij Ajax.'

Opvolger

Afgelopen weekend werd Bayern-coach Niko Kovac ontslagen. Al dagen zingt de naam van Ten Hag rond als mogelijke opvolger. Hij zou vooral geliefd zijn bij de supporters van de Duitse topclub.

Ten Hag zegt vereerd te zijn door de belangstelling. Maar hij wil zich daar verder niet mee bezighouden. 'Mijn enige focus is Ajax en met name de wedstrijd van morgen. Dat is een belangrijk duel en we zullen er alles aan moeten doen om te winnen.'

Eerder werkzaam bij Bayern

Ten Hag is sinds januari 2018 trainer bij Ajax. Afgelopen zomer verlengde Ten Hag zijn contract tot 2022. Van 2013 tot 2015 was hij trainer van de beloften van Bayern München en behoorde hij tot de staf van Pep Guardiola. 

Morgenavond neemt Ajax het in Londen op tegen Chelsea. De thuiswedstrijd verloor de ploeg met 0-1.