Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zeker 177 Amsterdamse scholen morgen dicht voor onderwijsstaking

5 november 2019, 17.48 uur
Door Redactie · Foto: dotmatchbox

Zeker 177 Amsterdamse scholen doen mee aan de landelijke lerarenstaking morgen. Zij hebben zich ingeschreven bij de Algemene Onderwijsbond. Daardoor zullen duizenden Amsterdamse leerlingen geen lessen hebben.

Op een kaartje op de site van AOb is te zien hoeveel Amsterdamse scholen meedoen. Gisteren stond de teller rond deze tijd nog op 127. Vermoedelijk zal het uiteindelijke aantal nog verder stijgen omdat sommige scholen zich niet bij AOb hebben aangemeld maar wel zullen deelnemen aan de staking. 

De leraren en de vakbonden willen met de staking afdwingen dat er meer geld beschikbaar komt voor het onderwijs. Volgens de vakbonden is de beloofde 460 miljoen euro niet genoeg omdat dit een eenmalige investering is. De bonden vinden dat er structureel meer geld nodig is voor het onderwijs om onder meer het lerarentekort aan te pakken en de loonkloof van leraren in het primair en het voortgezet onderwijs te dichten. 

Manifestatie Dam

Woensdag is er op de Dam een manifestatie van stakende leraren. Tussen 10.00 en 11.00 uur wordt er gedemonstreerd.

Intussen hebben diverse musea hun programma's aangepast zodat kinderen daar makkelijk terecht kunnen. Het Tassenmuseum, Scheepvaartsmuseum en Rijksmuseum heffen bijvoorbeeld geen entreegelden voor kinderen. Artis heeft ook extra activiteiten ingelast en geeft korting.