Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man (32) krijgt 5 jaar cel en TBS voor neersteken vrouw bij straatroof Zuidoost

9 november 2019, 15.20 uur · Door Redactie

Een 32-jarige man is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en TBS voor het neersteken van een vrouw en het stelen van haar handtas in Zuidoost op 31 augustus 2018. De man liep tegen de lamp nadat hij de OV-chipkaart van het slachtoffer gebruikte. 

Inter Visual Studio/Lorenzo Derksen

De man en het 24-jarige slachtoffer passeerden elkaar bij een basketbalveldje nabij het Tegelarijpad. Vervolgens greep hij haar bij de arm, en bleek het gemund te hebben op haar handtas. Toen zij deze niet direct wilde afstaan, ontstond er een worsteling. Het slachtoffer werd vervolgens meerdere keren in haar buik gestoken. 

Na de steekpartij vertrok de man met haar handtas, met daarin onder andere een pasjeshouder, telefoon en camera. De vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. 

OV-chipkaart

Toen de vader van het slachtoffer een aantal dagen later op de persoonlijke pagina van haar OV-chipkaart inlogde, zag hij dat de kaart gebruikt was om in te checken bij metrohalte Reigersbos. De politie vroeg vervolgens beelden op bij het GVB, waarmee de man uiteindelijk geidentificeerd kon worden. In zijn woning werden de spullen van de vrouw aangetroffen.