Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners Rozengracht starten petitie tegen 'levensgevaarlijke racebaan'

12 november 2019, 21.32 uur · Aangepast 13 november 2019, 06.24 uur · Door Redactie

Een levensgevaarlijke racebaan. Zo noemen bewoners van de Rozengracht hun straat. Afgelopen jaar verongelukten er twee mensen. Er ís een herinrichting gepland, maar die begint pas op z'n vroegst in 2021. Veel te laat volgens bewoners, die nu een petitie zijn gestart.

Bewoners Linda Olsthoorn en Sander Onland wonen op de Rozengracht en maken zich ernstig zorgen over de verkeersveiligheid van de straat.  Er wordt hard gereden, veel vrachtwagens laden en losen in de straat en de oversteekplekken vinden ze gevaarlijk. 

Bijna een jaar geleden overleed een voetganger op de Rozengracht na een aanrijding met een taxi. Daarmee was het leed niet voorbij. Afgelopen april overleed een 32-jarige vrouw na een botsing met een vrachtwagen op de kruising van de Marnixstraat met de Rozengracht.

De gemeente gaat de Rozengracht aanpakken, maar begint op zijn vroegst in 2021. De bewoners vinden dat te laat. Ze willen op korte termijn maatregelen.  Via een petitie op Rozengracht30nu.nl vragen ze aandacht voor het probleem. De gemeente laat weten in 2018 extra maatregelen te hebben genomen voor de verbetering van de vekeersveiligheid, en dat het proces om de maximumsnelheid te verlagen 'momenteel in volle gang is'.