Start van hoofdcontent

Stad

nl

Weigering van pedoclub bij Canal Parade was geen discriminatie

14 november 2019, 07.51 uur · Aangepast 14 november 2019, 08.09 uur · Door Redactie

Pride Amsterdam heeft niet gediscrimineerd door pedoclub 'Kinderbevrijdingsfront' te weigeren bij de Pride 2019. Dat oordeelt het College voor de Rechten van de Mens.

De pedoclub diende een klacht in nadat de organisatie achter de Pride in maart mee te laten doen aan de Canal Parade. Het 'Kinderbevrijdingsfront' wilde op een boot staan of een plek ergens in de stad krijgen, schrijft Het Parool.

Nadat de pedoclub meermaals duidelijk was gemaakt niet welkom te zijn. besloot het om flyers met het woord '#pedopride' uit te delen tijdens de Amsterdam Pride Walk. De flyers werden in het Vondelpark door de politie in beslag genomen. De club wilde tijdens de Canal Parade opnieuw gaan flyeren, maar zag daar van af na overleg met de politie en burgemeester Femke Halsema.

De pedofielen stapten uiteindelijk naar het College voor de Rechten van de Mens om hun gelijk te halen, maar zonder succes. In de uitspraak staat dat mensen met een pedofiele geaardheid geen bescherming genieten op grond van de Algemene wet gelijke behandeling (Awgb).

De pedoclub meldt op Twitter verdere juridische stappen te overwegen. Ook wil het komend jaar 'zich nog meer laten zien', 'ook tijdens Pride Amsterdam 2020'.