Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Schrappen van lichtshow De Bijenkorf is bezuinigingsmaatregel'

15 november 2019, 10.26 uur · Door Redactie

De afgelaste lichtshow Turn on the Lights is een bezuinigingsmaatregel van organisator De Bijenkorf. Dat meldt het Financieele Dagblad. 

Bijenkorf

Het warenhuis organiseerde tot dit jaar jaarlijks de lichtvoorstelling op de Dam.

In eerste instantie liet De Bijenkorf woensdag weten dat het evenement niet door zou gaan omdat de gemeente de veiligheidsregels had aangescherpt. De gemeente zei daarentegen dat de organisatie geen evenementenvergunning had aangevraagd. Later kwam het warenhuis terug op die reactie en zei het dat het constant een nieuwe invulling aan het feestseizoen wilde geven.

Schrappen banen

Volgens het FD heeft het warenhuis naast het schrappen van de lichtshow ook tientallen werknemers ontslagen om kosten te besparen. Dat zou het bedrijf schrijven in een intern document, dat in bezit is van de krant.

In dat document zou het warenhuis verwijzen naar de winst, die minder hard zou stijgen. Daarnaast zouden marges sneller teruglopen dan de kosten. Om die reden zou De Bijenkorf een aantal maatregelen nemen, waaronder het schrappen van een aantal banen. Het is niet duidelijk om hoeveel banen het gaat.

De Bijenkorf ontkent in de krant dat het annuleren van de lichtshow te maken heeft met bezuinigingen. AT5 kon vanochtend geen contact krijgen met het warenhuis.